Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙΟΥ

Θέλουµε να γνωρίσουµε σε κάθε ενδιαφερόµενο ιδιοκτήτη γης που θέλει να µάθει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΑΠΟΠΗΓΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ότι επιτέλους ύστερα από τις τόσες αναβολές που κάθε φορά ζητούσαν, η υπόθεση αυτή θα δικαστεί οριστικά από το Μονοµελές Πρωτοδικείο Χανίων την 12η Νοεµβρίου τους έτους 2Ο15. Πιστεύουµε ότι θα είναι η πρώτη δίκη αυτής της ηµέρας.
Τα παραµύθια που ονειρεύονται µερικοί, ότι οι ιδιοκτησίες µας ανήκουν στο Δηµόσιο τελειώνουν την ηµέρα αυτή.
Μας ρωτούν: Μα πως λέτε ότι έχετε συµβόλαια και σας έχουν πάρει τις περιουσίες σας. Πράγµατι και εµείς γνωρίζοντας ότι το δικαίωµα της ιδιοκτησίας είναι αναφαίρετο συνταγµατικό δικαίωµα έχουµε τις ίδιες απορίες.
 Αν και τα συµβόλαια τα έχουµε µοιράσει πολλές φορές σε συγκεντρώσεις της πρωτοβουλίας πολιτών των χωριών του Αποπηγαδιού, θα τα αναφέρουµε ξανά για τους άπιστους, µε σειρά χρονολογίας έκδοσης. Σε όλα αγοραστής είναι ο παππούς µας ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ή ΞΥΡΑΣ.
 1) Το µε αριθµό 789/3-4-1883 του Συµβολαιογράφου Μιχαήλ Αρχοντάκη µε πωλητή τον Γεώργιο Μάρκου Γναφάκη κάτοικο Π. Ρουµάτων µεταγραµµένο στο Υποθηκοφυλακείο Κολυµβαρίου τοπογραφηµένου εµβαδού 232.7Ο8,89 τ.µ.
2) Το µε αριθµό 724/14-6-1899 του Συµβολαιογράφου Ιωάννη Γιάνναρη µε πωλητές τους αδελφούς Αχµέτ - Χουσεΐν και Μεµίση, και την Μητέρα τους Τζεµιλέ Χατζή Φαφουλοπούλα, κάτοικοι πόλης Χανίων µετεγγεγραµµένο στο Υποθηκοφυλακείο Αλικιανού.
 3) Το µε αριθµό 23504/13-8-1900 του Συµβολαιογράφου Αχµέτ Τολµαδάκη, µε πωλητές την ΤΖεµιλέ το γένος Χατζη Φαφουλάκη τον Αχµέτ Τζεµαλάκη και τον Νταούτ Μπεστολάκη, κάτοικοι πόλης Χανίων, µετεγγεγραµµένο στο Υποθηκοφυλακεία Αλικιανού. Τα δυο παραπάνω συµβόλαια έχουν τοπογραφηµένο εµβαδόν 660.472,17 τ.µ. και έχουν συνταχθεί επί ανεξάρτητου κράτους <<ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛ|ΤΕΙΑΣ» που είχε Σύνταγµα και Νόµους, ενώθηκε µε το Ελληνικό κράτος τον Δεκέµβριο του έτους 1913. Είχε απελευθερωθεί µε την επανάσταση του 1896 από Κρήτες επαναστάτες µε αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι πωλητές ήταν Κρήτες υπήκοοι και Μουσουλµάνοι στο Θρήσκευµα. Αποχώρησαν από την Κρήτη το έτος 1922 στην ανταλλαγή των πληθυσµών, µετά την Μικρασιατική καταστροφή.
 4) Το µε αριθµό 21857/17-5-1914 του Συµβολαιογράφου Νικόλαου Φουντουλάκη µε πωλητή τον Κων/νο Σταµατάκη κάτοικο Π. Ρουµάτων, µετεγγεγραµµένο στο Υποθηκοφυλακείο Κολυµβαρίου τοπογραφηµένου εµβαδού 88.000,57 τ.µ.
5) Το µε αριθµό 22510/175-1915 του Συµβολαιογράφου Νικόλαου Φουντουλάκη µε πωλητή τον Δηµήτριο Ιωάννου Σταµατάκη κάτοικο Π. Ρουµάτων, µετεγγεγραµµένο στο Υποθηκοφυλακείο Κολυµβαρίου, τοπογραφηµένου εµβαδού 72.558,76 τ.µ.
 Το συνολικό εµβαδόν του βοσκότοπου είναι 1.053.740,39 τ.µ. ή 1054 Στρέµµατα. Από αυτά τα 393 στρέµµατα είναι πίσω από την κορυφογραµµή στο πρώην Δήµο Βουκολιών.
 Ο βοσκότοπος αυτός είναι χορτολιβαδική µορφής και δεν έχει καµία σχέση µε δασικά όπως έχει βαφτιστεί, ούτε υπάρχουν κουµαριές και ασπάλαθοι, όπως αναφέρονται στην πράξη Χαρακτηρισµού του Δασαρχείου Χανίων. Το θέµα όµως αυτό θα το λύσουµε στην Πρωτοβάθµια Επιτροπή επίλυσης δασικών διαφορών, που έχουµε προσφύγει και που Προεδρεύει Πρωτοδίκης.
Έκτος όµως από τα Συµβόλαια, υπάρχει και ανελλιπής διακατοχή που ξεκινά πριν από το έτος 1883. 'Έχει περιφραχτεί κατά 85% από το έτους 1960 που κυκλοφόρησαν τα πρώτα σύρµατα περίφραξης. 'Έχουν απεικονιστεί στα τοπογραφικά διαγράµµατα έξι (6) σπίτια ερείπια, τρία (3) αλώνια, µία (1) Εκκλησία, ένας στάβλος, καλλιεργηµένες εκτάσεις µε καστανιές, ηλικίας πλέον των εκατό ετών και αρκετές πεζούλες (αναβαθµίδες) που καλλιεργούσαν δηµητριακά. 'Έχουµε αντίγραφα κτηνοτροφικών δηλώσεων που υποβάλλουµε κάθε χρόνο στους Δήµους, και στα Αστυνοµικά Τµήµατα που ξεκινούν από το έτος 1964 και αναφέρουν τον αριθµό των ζώων, που κατέχουµε, και την περιοχή που βόσκουν.'Έχουµε βεβαιώσεις από την Διεύθυνση Γεωργίας για τις επιδοτήσεις που λαµβάνουµε, από τότε που αυτές ξεκίνησαν. 'Έχουµε βραβευτεί για τα προϊόντα που παράγουµε από την κτηνοτροφία το έτος 1987 από τον τότε Υπουργό Γεωργίας ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΤΤΑΚΗ για την συµβολή µας στην οικονοµία της χώρας µας.
Τι άλλα στοιχεία χρειαζόµαστε για να αποδείξουµε ότι ο βοσκότοπος είναι δικός µας. Εξάλλου στην ΚΡΗΤΗ υπάρχει, ειδικό καθεστώς από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Κρήτη δεν απελευθερώθηκε από κανένα Ελληνικό Στρατό για να τα πάρει λάφυρα, άλλα ενώθηκε µε το Ελληνικό κράτος τον Δεκέµβριο του 1913, και ως εκ τούτου, το τεκµήριο κυριότητας ανήκει στους Κρητικούς, και το Ελληνικό Δηµόσιο είναι υποχρεωµένο να να αποδείξει που τα βρήκε και γιατί δεν υπάρχουν στο Εθνικό Κτηµατολόγιο.
Οι αλήτες του ΑΤΤΙΛΑ της Κρήτης, που µας έµαθαν τις χειροπέδες και τις οµαδικές µηνύσεις των είκοσι και τριάντα ατόµων, όπως τις οµαδικές εκτελέσεις των Ναζί, και που µετέτρεψαν το ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ των αγώνων και της ιστορίας, σε µνηµείο απάτης και βαρβαρότητας, τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, και προσπαθούν µε δόλιο και κρυφό τρόπο, χρησιµοποιώντας τα παράθυρα των Νόµων, και την βοήθεια του ξευτιλισµένου κράτους των απατεώνων και µιζαδόρων, να καταστήσουν το Δηµόσιο κύριο, µε τα προσόντα της έκτακτης χρησικτησίας. Είναι αστείο να πιστεύουν µερικοί που παρέδωσαν τις περιουσίες τους στις πολυεθνικές υπογράφοντας συµφωνητικά αποζηµιώσεων, ενώ οι συµβάσεις και η διαχείριση γίνονται από το Δηµόσιο, ότι συνεχίζουν να έχουν ιδιοκτησίες. Αυτά θα τα. διαπιστώσουν όταν θα γίνει το κτηµατολόγιο. Τότε όµως θα είναι πολύ αργά.
Θα τελειώσω µε µία ιστορία και θα επανέλθω για ενηµέρωση µετά την παραλαβή της δικαστικής απόφασης.
Καθόµουν στα Χανιά σε ένα καφενείο στέκι και έπινα καφέ, όταν ήλθε κάποιος φίλος από την περιοχή της Κανδάνου, αγωνιστής του Αποπηγαδιού και του δικαίου που από οµιλίες του σε µνηµόσυνα πεσόντων αγωνιστών του Αποπηγαδιού, σε απελευθερωτικούς αγώνες, έγινα πιο πλούσιος σε γνώσεις για την ιστορία της περιοχής. Με χαιρέτισε και µου είπε: Είχαµε πάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και µε την ευκαιρία θέσαµε και το θέµα του Αποπηγαδιού. Όταν το ρώτησα τι σας είπαν, µου απάντησε: Η απάντηση που πήραµε ήταν ότι η σχιζοφρένεια στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θέλω να τους γνωρίσω ότι γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος.
“ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ”
 Από την πρωτοβουλία πολιτών ΣΠΙΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ, ΦΛΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΠΡΩΝΑ - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ
ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Αποπηγάδι Χανίων: οι υπηρεσίες και η επιστήμη στην υπηρεσία των εταιρειών

Γράφει η Νέλλη Ψαρρού
Τα τελευταία χρόνια η άγνωστη ιστορία που εκτυλίσσεται στον ορεινό όγκο του Αποπηγαδίου έχει αρχίσει και γίνεται περισσότερο γνωστή, αν και συγκρατημένα μιας και τα ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφέρουν οτιδήποτε θίγει τις κυβερνητικές επιλογές. Η ομάδα του ντοκιμαντέρ Σταγώνες (www.stagonesdoc.gr), που ερευνά την ιδιωτικοποίηση και υφαρπαγή του νερού στην Ελλάδα, έχει εντάξει και το Αποπηγάδι στην έρευνά της, που ολοκληρώνεται σύντομα χάρη στη βοήθεια του κόσμου και των κινημάτων.
Σε ένα ντοκιμαντέρ είναι πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αναφερθούν. Έχουμε όμως την ευκαιρία να το κάνουμε αρθρογραφώντας στον Αγώνα της Κρήτης, μια εφημερίδα που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει την προσπάθειά μας. Το δασαρχείο, οι δήμοι και η Περιφέρεια Έχουμε άλλη φορά γράψει για το τι συμβαίνει στο Αποπηγάδι, μια ιστορία που επηρεάζει τα χωριά Σέμπρωνας, Πρασσές, Ρούματα, Σπίνα, Φλώρια, και άλλα που τώρα ξεχνώ. Εκεί η γαλλική πολυεθνική EDF, δεύτερη στον κόσμο σε παραγωγή ενέργειας με…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Οι ΒΑΠΕ και τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη.Καταστρέφουν τα βουνά και τα ποτάμια στην Ευρυτανία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οι ΒΑΠΕ και τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη Καταστρέφουν τα βουνά και τα ποτάμια στην Ευρυτανία
Ο Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, ο Σύλλογος Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο Σύλλογος Απανταχού Κρικελλιωτών « Ο Άγιος Νικόλαος», ο Πεζοπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων και Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωσημε θέμα: « Αιολικά και υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη. Υπάρχει επιλογή, Η Αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας»
Καλούμε κάθε Ευρυτάνα και κάθε συλλογικότητα του νομού μας, να συμμετέχει για να ενημερωθεί και να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε να υπερασπιστούμε από την καταστροφή και την υποβάθμιση του ευρυτανικό τοπίου, σημαντικού μοχλού ανάπτυξης του τόπου μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, σ…