Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα για το χωροταξικό Κρήτης, που αποτελεί ταφόπλακα για το Αποπηγάδι

Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα για το χωροταξικό Κρήτης, που αποτελεί ταφόπλακα για το  Αποπηγάδι 
 
Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός - κοροϊδία  της περιφέρειας Κρήτης που πλήρωνε (με τα χρήματα μας) μελέτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Τσούτσο)  για  δήθεν χωροθέτηση των ΑΠΕ στην Κρήτη.
 
Ακόμα και σε αυτές τις μελέτες που πρόβλεπαν να γεμίσουν σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη με ΑΠΕ, το Αποπηγάδι είχε εξαιρεθεί λόγω της ύπαρξης φωλιών Χρυσαετού (αυστηρά προστατευόμενου από τη νομοθεσία σπάνιου και υπό εξαφάνιση αρπακτικού). Τώρα όμως το χωροταξικό της περιφέρειας προτείνει το Αποπηγάδι ως τη μεγαλύτερη ενεργειακή ζώνη ΑΠΕ από τις 8 που χωροθετούνται σε όλη την Κρήτη με την εγκατάσταση 556 MW, σχεδόν όσα καταναλώνονται σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μόνο που τα ΜW που προβλέπονται σύμφωνα με το χωροταξικό να εγκατασταθούν στο Αποπηγάδι (όπως και όπου αλλού) θα είναι άχρηστα για την ηλεκτροδότηση του νησιού, αφού έχει αποδειχτεί ότι, λόγω της μεταβλητότητας και μη προβλέψιμης παραγωγής των ΑΠΕ, το πολύ ένα 10% της ονομαστικής τους ισχύς εγχέεται στο δίκτυο, ενώ αυξάνονται συνεχώς και υπέρογκα οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς βεβαίως να κλείνουν οι συμβατικοί σταθμοί ρεύματος.
 
Είναι προφανές ότι τα σχέδια του χωροταξικού σχεδιασμού, εάν πραγματοποιηθούν, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του ιστορικού και πλούσιου σε βιοποικιλότητα και νερά Αποπηγαδιού. 
Είναι επίσης προφανές ότι η περιφέρεια, όπως και οι εταιρείες, σχεδιάζει ερήμην και εν αγνοία των κατοίκων της περιοχής.
 
Καλούμε όλους τους κατοίκους και φίλους του Αποπηγαδιού,  σε Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην πλατεία του χωριού.
Για να οργανώσουμε την δυναμική απάντηση μας και στην περιφέρεια Κρήτης, όπως κάναμε ως τώρα και στις εταιρείες ΑΠΕ:  “Μολών Λαβέ” το Αποπηγάδι.

 
Καλούμε ιδιαιτέρως να παραβρεθούν στη λαϊκή συνέλευση τους βουλευτές του νομού, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των δήμων Καντάνου - Σελίνου και Πλατανιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ