Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναβλήθηκε η δίκη για τις 14/4/2014


Αναβλήθηκε χθες (26/2/2014) η δίκη κατά της "Αιολικής Μουσούρων", που ήταν για την παραβίαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ) από την εταιρεία, στην κατασκευή αιολικού σταθμού στο Αποπηγάδι http://www.kandanos.eu/node/2149.

Την αναβολή της δίκης ζήτησε ο δικηγόρος της εταιρείας προκειμένου να  γίνει συνεκδίκαση της στις  8/10/2014, με υπόθεση που αφορά επιπλέον υπερβάσεις των ΕΠΟ. Υπάρχει ακόμη μια δίκη (που αφορά πάλι την παραβίαση των ΕΠΟ) στις  14/4/2014, που κατά πάσα πιθανότητα θα πάει και αυτή για συνεκδίκαση, μαζί με τις άλλες, στις 8/10/2014.
Από τη μεριά της Πρωτοβουλίας (Αποπηγάδι) δηλώσαμε στο δικαστήριο με το δικηγόρο μας (κ. Νίκο Τζάρα) παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη των κατηγοριών κατά της εταιρείας. 


Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ