Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία – ενημέρωση για συμπεριφορά αστυνομικών


Κύριε διευθυντά,

θα ήθελα μέσω της εφημερίδας σας να αναφερθώ στα γεγονότα της 19 Οκτωβρίου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος (στην οδό Α. Παπανδρέου) και ώρα 1 το μεσημέρι.
Εκείνο το Σάββατο συμμετείχα σε δράση αντι-πληροφόρησης της συνέλευσης της Κατάληψης “Rosa Nera”. Αφορούσε σ’ ένα κάλεσμα αλληλεγγύης με τους διωκόμενους αγωνιστές του Αποπηγαδιού. Μόνο τον Οκτώβρη ήταν υπόδικοι σε 3 Δικαστήρια.
Για την ιστορία, κάτοικοι και μη, την τελευταία 5ετία αντιδρούν, με αντοχή και αξιοπρέπεια, στα “στρατηγικά σχέδια” λεηλασίας της φύσης των βουνών (ζώα, πουλιά, φυτά, δέντρα, νερά). Μεγάλα συμφέροντα και πολλά τα λεφτά για τερατώδη “αιολικά πάρκα”, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
“Παντέρμη Κρήτη, μπαταρία σε καταντήσανε!”.
Από τις 11 το πρωί, κολλούσαμε αφίσες και μοιράζαμε καλέσματα στον δρόμο, στη λαϊκή της Μίνωος και μαγαζιά. Μετά την Τζανακάκη, όπου υπάρχουν επί 24ώρου (;) αστυνόμοι, με τους οποίους δε λογομαχήσαμε, συνεχίσαμε προς τη στάση και ως την επόμενη διασταύρωση. Εκεί 2 δικυκλιστές της ελ.ας. προσέγγισαν και ξεκαθάρισαν ότι ήθελαν εμένα μόνο.
Οι σύντροφοι με κάλυπταν, ζητώντας εξηγήσεις. Ωστόσο, ένας αστυνόμος με πλησίασε και ασυναίσθητα έκανα μερικά βήματα και απομακρύνθηκα προς τον δρόμο. Τότε 2 άλλοι δικυκλιστές με προσέγγισαν, ξεκαβάλησαν ταχύτατα και τρέξαν κατά πάνω μου. Δεν προβάλαμε αντίσταση, εκτός από το διαρκές και σταθερό αίτημά μας, να μη μου βάλουν τις χειροπέδες πισθάγκωνα και να μας ενημερώσουν για τον λόγο της προσαγωγής, χωρίς όμως ανταπόκριση. Σε ελάχιστα λεπτά και μέχρι να με βάλουν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της “ασφάλειας”, μαζεύτηκαν πάνω από 10 μηχανές και οχήματα της ελ.ας. προκαλώντας κομφούζιο.
Αφού μπήκα στο “ασφαλίτικο”, μέχρι το “μέγαρο”, θυμάμαι πόσες φορές θα μπορούσε να προκληθεί κάποιο ατύχημα, από τους επικίνδυνους ελιγμούς (σπινιές, χειρόφρενα, μπαντιλίκια, οδικά “νταηλίκια”) και την υπερβολική ταχύτητα. Τις πολλαπλές εκκλήσεις μου να κόψει ταχύτητα και τον τρόμο τόσο για τη δική μου ακεραιότητα όσο και των υπολοίπων. Οταν επιτέλους φτάσαμε, μετά από τα ειρωνικά σχόλια των αστυνόμων (φλώρο με αποκάλεσαν οι “άντρες” της ελ.ας.) και αφού επιβεβαίωσαν ότι δεν εκκρεμούσε τίποτα σε βάρος μου ενημερώθηκα ότι είμαι ελεύθερος να φύγω.
Στο αίτημα να μου γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του οδηγού, ώστε να ασκήσω το νόμιμο δικαίωμα υποβολής μήνυσης, όποτε και αν επιθυμώ, ο διευθυντής της “ασφάλειας” που ήταν παρών, απέφευγε το αίτημα λέγοντας ότι είμαι εκνευρισμένος. Ωστόσο, μετά τη σταθερή στάση μου, τήρησε την υποχρέωσή του, ως υπάλληλος της Αστυνομίας.
Εδώ, να προσθέσω ότι 1 μήνα πριν, στις 11 το βράδυ, συνελήφθην γιατί εκκρεμούσε ένταλμα “φυγοποινίας”. Είχα καταδικαστεί ερήμην πριν 3 χρόνια, για παράβαση του κ.ο.κ., με ποινή 5 μέρες κρατητήριο και 200 ευρώ πρόστιμο σε μένα και τον αδερφό μου. Μετά από μία απαίσια νύχτα σε άθλιες συνθήκες στα υπόγεια του “μεγάρου”, βγήκα το μεσημέρι, αφού πληρώσαμε 100 ευρώ (για τις μέρες κράτησης).
Αυτό επικαλέστηκαν ξανά και το περασμένο Σάββατο οι αστυνόμοι, δηλώνοντας άγνοια για τη λήξη της υπόθεσης της φυγοποινίας. Περίεργο, γιατί απ’ ό,τι ακούγεται… είμαι δημοφιλής στην Αστυνομία, πανάθεμά με.
Και στις 2 προσαγωγές, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, που τώρα πληροφορούμαι ότι είναι η “στάνταρ”(!;).
Σημάδια στους καρπούς απ’ τις σφιχτές χειροπέδες πισθάγκωνα, υπερβολική ταχύτητα του περιπολικού προς το τμήμα και ειρωνεία. Χωρίς “ζώνη ασφάλειας”, γεγονός που μου προκάλεσε μεγάλη ψυχική οδύνη, αδυνατώντας να προστατευτώ σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή ατυχήματος, με τα χέρια δεμένα σφιχτά στην πλάτη. Αν αυτό δεν είναι συνειδητή προσπάθεια τρομοκράτησης και άσκηση ωμής ψυχικής και πολύ πιθανόν σωματικής βίας, τι είναι;
Αυτό που καταγγέλλω δημόσια, εκτός των άλλων, είναι ότι όποιος τρέχει με 100 χλμ./ώρα σε κατοικημένη περιοχή και “κάνει κωλιές” σε ώρα αιχμής (στο “ρολόι”!!!) είναι επικίνδυνος για το σύνολο της κοινωνίας· ειδικά αστυνόμος! Οι συνέπειες τέτοιας συμπεριφοράς τόσο στον επιβάτη/κρατούμενο όσο και σε πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα είναι απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες. Πολλά τα συμβάντα.
Πέρα από αυτό, η φθορά στο όχημα, ειδικά όταν αυτή είναι η “στάνταρ” διαδικασία, είναι σκανδαλώδης. Τα χαράτσια και οι φόροι του “κοσμάκη” καλύπτουν τα γούστα των υπαλλήλων της ελ.ας. και τους καμένους συμπλέκτες και ελαστικά;
Από μεριάς μου, θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα και ένδικα μέσα.
Κάποιος που διαβάζει αυτές τις γραμμές, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του;
Πολίτης/ισσα; Χωριάτης/ισσα; Εισαγγελέας; “Αρχηγός”; Οι περίφημες εσωτερικές υποθέσεις που ακούμε και δε βλέπουμε; Κάποιος επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης; Δημοσιογράφος; Κανένας “μεγαλοσχήμων” ή υπουργός, λέω ’γω τώρα;
Λάλος Αποστόλης


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/katangelia-enimerosi-gia-simperifora-astinomikon/#ixzz2jKOaV6GD

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ