Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ


Στην Κομισιόν όλες οι παράνομες αδειοδοτήσεις (και οι πρόσφατες Μπελεχέρι, Γαϊδουροβούνι, Κοντοράχη, Σπαρτίλα-Κάρκανο, Χιονοβούνι ) εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας με τον κωδικό "'Ορη Ανατολικής Λακωνίας" ενώ εκκρεμεί η απόφαση της για παραπομπή ή όχι της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υπόθεση "Τούρλες-Κατάρτια" λόγω των προσφυγών στο ΣτΕ. 


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=596086
Σχετικά με τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τα αιολικά στη Τούρλα-Χιονοβούνι, εντός του δημοσίου δάσους Κρεμαστής, που τελεί υπό διαχείριση αύξησης της συγκόμωσης (αύξηση της πυκνότητας) των ατόμων ελάτης. ( ΣΥΓΚΟΜΩΣΗ : Ο τρόπος με τον οποίο παρατίθενται οι κόμες των δένδρων μιάς συστάδας, καθώς επίσης και ο βαθμός σκίάσης, εξ αυτών, του εδάφους).


Τυχόν αδειοδότηση κατόπιν θετικών γνωμοδοτήσεων θα είναι παράνομη καθότι αντίκειται με τους σκοπούς διαχείρισης του δημοσίου δάσους Κρεμαστής. 


Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απ. Παπαφωτίου έκανε αρνητική περιβαλλοντική εισήγηση για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Γεράνεια και την απόφασή του δέχθηκε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο.... Μία ευχάριστη τροπή για τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνίζονταιαρκετό καιρό ενάντια στη βιομηχανικής μορφής αιολική ενέργεια.Όπως τόνισε ο κ.Τατούλης η Περιφέρεια δεν θα επιτρέψει την καταστροφή του υπέροχου τοπίου των Γερανείων. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κύριοι  Παύλου και Πετρίτσης καθώς και οι πολίτες που βρέθηκαν στην Τρίπολη χειροκρότησαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ελπίζω όχι δύο μέτρα και σταθμά (εκλογική περιφέρεια του εισηγητή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου)

______________________________________________________

Η 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων της 18ης, 19ης, 20ης και 21ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Πατσαρίνου με θέμα: Για το «πάρτι» που ξεκίνησε για την τουριστική προβολή.
3.Ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την παρουσία στις διεθνείς αγορές, με στόχο την ανάδειξη του Τουριστικού μας Προϊόντος.
4.Έγκριση Τεχνικών Προγραμμάτων έτους 2013, Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
5.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Αιολικός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 16 MW στη θέση «Τούρλα» της ΤΚ Κρεμαστής της ΔΕ Νιάτων του Δήμου Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας, της εταιρείας CNI ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ – ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΡΛΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.
6.Έγκριση 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
7.Συμπληρωματικά έργα Τουριστικού Λιμένα Καλαμάτας (ενημέρωση).
8.Έγκριση παραχώρησης μηχανήματος καθαρισμού ακτών με φορέα έλξεως της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
9.Έγκριση ανάθεσης στην ΑΝ.ΜΕΣ. Α.Ε. ΟΤΑ για τη σύνταξη της «Γεωτεχνικής Μελέτης Περιφερειακού Ιατρείου Άριος».
10.Ορισμός ενός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της νέας Επιτροπής Παρακολούθησης για τη διαχείριση και υλοποίηση του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποπηγάδι Χανίων: οι υπηρεσίες και η επιστήμη στην υπηρεσία των εταιρειών

Γράφει η Νέλλη Ψαρρού Τα τελευταία χρόνια η άγνωστη ιστορία που εκτυλίσσεται στον ορεινό όγκο του Αποπηγαδίου έχει αρχίσει και γίνεται περισσότερο γνωστή, αν και συγκρατημένα μιας και τα ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφέρουν οτιδήποτε θίγει τις κυβερνητικές επιλογές. Η ομάδα του ντοκιμαντέρ Σταγώνες (www.stagonesdoc.gr), που ερευνά την ιδιωτικοποίηση και υφαρπαγή του νερού στην Ελλάδα, έχει εντάξει και το Αποπηγάδι στην έρευνά της, που ολοκληρώνεται σύντομα χάρη στη βοήθεια του κόσμου και των κινημάτων. Σε ένα ντοκιμαντέρ είναι πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αναφερθούν. Έχουμε όμως την ευκαιρία να το κάνουμε αρθρογραφώντας στον Αγώνα της Κρήτης, μια εφημερίδα που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει την προσπάθειά μας. Το δασαρχείο, οι δήμοι και η Περιφέρεια Έχουμε άλλη φορά γράψει για το τι συμβαίνει στο Αποπηγάδι, μια ιστορία που επηρεάζει τα χωριά Σέμπρωνας, Πρασσές, Ρούματα, Σπίνα, Φλώρια, και άλλα που τώρα ξεχνώ. Εκεί η γαλλική πολυεθνική EDF, δεύτερη στον κόσμο σε παραγωγή ενέργεια

Δικαστική δικαίωση ιδιοκτητών γης στο Αποπηγάδι

Αναδημοσιευση απο haniotika-nea.gr:  https://www.haniotika-nea.gr/dikastiki-dikaiosi-idioktiton-gis-sto-apopigadi/  Δικαίωση ιδιοκτητών γης της περιοχής του Αποπηγαδίου αποτελεί πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων, από την οποία προκύπτει ότι εκτάσεις που παραχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο για ανεμογεννήτριες, είναι ιδιωτικές και όχι του Δημοσίου! Το Ελληνικό Δημόσιο δεν αναγνώριζε ως ιδιωτικές τις συγκεκριμένες εκτάσεις, τις αναγνώρισε όμως το δικαστήριο που δικαίωσε τους ιδιοκτήτες. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 34/21, που δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στα Χανιά στις 24-2-2021. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε γίνει ένα χρόνο πριν: στις 23 Ιανουαρίου 2020 ενώ η υπόθεση είχε… τραβήξει αρκετά χρόνια με κατοίκους να αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τα έτη 2009 και 2010 στην περιοχή είχε συσταθεί ενάντια στις ανεμογεννήτριες Πρωτοβουλία Κατοίκων από χωριά της γύρω περιοχής, οι οποίοι είχαν προχ

«Όχι» αιολικοί σταθμοί στο Αποπηγάδι

Αναδημοσιευση απο ΕΦ.ΣΥΝ. https://www.haniotika-nea.gr/ochi-aiolikoi-stathmoi-sto-apopigadi/ «Να οριοθετηθεί περιοχή αποκλεισμού για αιολικούς σταθμούς γύρω από τον ορεινό όγκο Αποπηγάδι», ζητά η Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα η οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στις 5 Ιουλίου στην Περιφέρεια Κρήτης. Οι προτάσεις κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το το έργο: «Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 11,55 MW αιολικό (ΑΠΕ) – 5,5 ΜW συσσωρευτές (εγγυημένη) στη Θέση «Αποπηγάδι – Στρογγυλή Κορυφή», Δήμων Πλατανιά και Καντάνου Σελίνου Π.Ε. Χανίων». Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι «η μελέτη που αναρτήθηκε σε διαβούλευση δεν οδηγεί σε Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για μια νέα δραστηριότητα, αλλά σε διαδικασία τροποποίησης προηγούμενης Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. Κρήτης του 2011 που είχε εκδοθεί για άλλο έργο στην ίδια θέση και αφορούσε σε αιολικό σταθμό ισχύος 5,1MW και υδ