Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ


Στην Κομισιόν όλες οι παράνομες αδειοδοτήσεις (και οι πρόσφατες Μπελεχέρι, Γαϊδουροβούνι, Κοντοράχη, Σπαρτίλα-Κάρκανο, Χιονοβούνι ) εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας με τον κωδικό "'Ορη Ανατολικής Λακωνίας" ενώ εκκρεμεί η απόφαση της για παραπομπή ή όχι της Ελληνικής Δημοκρατίας για την υπόθεση "Τούρλες-Κατάρτια" λόγω των προσφυγών στο ΣτΕ. 


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=596086
Σχετικά με τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τα αιολικά στη Τούρλα-Χιονοβούνι, εντός του δημοσίου δάσους Κρεμαστής, που τελεί υπό διαχείριση αύξησης της συγκόμωσης (αύξηση της πυκνότητας) των ατόμων ελάτης. ( ΣΥΓΚΟΜΩΣΗ : Ο τρόπος με τον οποίο παρατίθενται οι κόμες των δένδρων μιάς συστάδας, καθώς επίσης και ο βαθμός σκίάσης, εξ αυτών, του εδάφους).


Τυχόν αδειοδότηση κατόπιν θετικών γνωμοδοτήσεων θα είναι παράνομη καθότι αντίκειται με τους σκοπούς διαχείρισης του δημοσίου δάσους Κρεμαστής. 


Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απ. Παπαφωτίου έκανε αρνητική περιβαλλοντική εισήγηση για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Γεράνεια και την απόφασή του δέχθηκε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο.... Μία ευχάριστη τροπή για τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνίζονταιαρκετό καιρό ενάντια στη βιομηχανικής μορφής αιολική ενέργεια.Όπως τόνισε ο κ.Τατούλης η Περιφέρεια δεν θα επιτρέψει την καταστροφή του υπέροχου τοπίου των Γερανείων. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κύριοι  Παύλου και Πετρίτσης καθώς και οι πολίτες που βρέθηκαν στην Τρίπολη χειροκρότησαν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ελπίζω όχι δύο μέτρα και σταθμά (εκλογική περιφέρεια του εισηγητή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου)

______________________________________________________

Η 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων της 18ης, 19ης, 20ης και 21ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Πατσαρίνου με θέμα: Για το «πάρτι» που ξεκίνησε για την τουριστική προβολή.
3.Ενημέρωση για τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την παρουσία στις διεθνείς αγορές, με στόχο την ανάδειξη του Τουριστικού μας Προϊόντος.
4.Έγκριση Τεχνικών Προγραμμάτων έτους 2013, Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
5.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Αιολικός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 16 MW στη θέση «Τούρλα» της ΤΚ Κρεμαστής της ΔΕ Νιάτων του Δήμου Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας, της εταιρείας CNI ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ – ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΡΛΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.
6.Έγκριση 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
7.Συμπληρωματικά έργα Τουριστικού Λιμένα Καλαμάτας (ενημέρωση).
8.Έγκριση παραχώρησης μηχανήματος καθαρισμού ακτών με φορέα έλξεως της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
9.Έγκριση ανάθεσης στην ΑΝ.ΜΕΣ. Α.Ε. ΟΤΑ για τη σύνταξη της «Γεωτεχνικής Μελέτης Περιφερειακού Ιατρείου Άριος».
10.Ορισμός ενός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της νέας Επιτροπής Παρακολούθησης για τη διαχείριση και υλοποίηση του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ