Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

καταστροφές και παρανομίες


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Δευτέρα 31/01/2011
Προς
Διεύθυνση Δασών Χανίων
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Εισαγγελία Χανίων
Αστυνομικό τμήμα Καντάνου
Δ/νση προστασίας Δασών ΥΠΕΚΑ
Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Τομέας Νοτίου Ελλάδος
Υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Μπιρμπίλη
Περιφερειάρχη Κρήτης
Κυρία Διευθύντρια
η εταιρεία που κατασκευάζει το αιολικό πάρκο, στις περιουσίες μας στην Σπίνα και στην “Στρογγυλή Κορυφή” στο Αποπηγάδι, συνεχίζει ανενόχλητα να τις καταπατεί και να τις καταστρέφει.
Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης, μήκους 5 χλμ. περίπου, υπερβαίνει κατά δεκάδες στρέμματα τα 40,8 στρ. που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Κρήτης για το συγκεκριμένο έργο και εξελίσσεται σε “αεροδιάδρομο” καθώς σε πολλά σημεία του η ζώνη κατάληψης φτάνει ακόμη και τα 30 μέτρα (εγκεκριμένα 8 μ.) ενώ οι ράμπες ελιγμών που και οι δυο μαζί δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τα 560 τ.μ. (2χ35χ8 μ.) είναι εμφανώς κατά πολύ μεγαλύτερες.
Παρά τις  έγγραφες καταγγελίες μας στην υπηρεσία σας,  στις 20 και 27 Δεκεμβρίου 2010 και παρά του υπ. αρ. πρ. 204286/4833/23-12-2010 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Δασών του ΥΠΕΚΑ προς το Δασαρχείο Χανίων που αναφέρει ότι «Κατόπιν των ανωτέρω σχετικών, των οποίων είστε αποδέκτες και λόγω των καταγγελιών που αναφέρονται σε αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας επί των διαλαμβανομένων, στα πλαίσια των  αρμοδιοτήτων σας, με ταυτόχρονη ενημέρωση του καταγγέλλοντα.», δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση ούτε γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της αυτοψίας, που  υπάλληλοι της υπηρεσίας σας πραγματοποίησαν  στις 29/12/2010 στην περιοχή.
Πέραν τούτων σας καταγγέλλουμε ότι χθες Κυριακή 30/11/2011 και ώρα 1 μ.μ. στη θέση “Μέγα Ρίζωμα” του χωριού Σπίνας, στο δρόμο προς το Αποπηγάδι (αιολικό πάρκο) ερπυστριοφόρο τσαπάκι κατέστρεφε για άλλη μια φορά την περιουσία μας, ανοίγοντας διαβάσεις και σκάβοντας εκτός του υπάρχοντος δρόμου. Καλέσαμε το Α.Τ. Καντάνου για επιτόπια αυτοψία και οι ιδιοκτήτες της περιοχής από τη Σπίνα, Σολανάκης Μανώλης, Καρυωτάκης Κωστής, Σολανάκης Ευτύχης και Σολανάκης Χαράλαμπος, κατέθεσαν έγγραφη καταγγελία στο Α.Τ. Καντάνου.
Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε αυτοψία για να διαπιστώσετε τις καταστροφές και τις παρανομίες στην περιοχή και στις περιουσίες μας. Ζητούμε την εφαρμογή των νόμων όπως απορρέουν από τις αρμοδιότητες σας και την αυστηρή τήρηση των σχετικών περιβαλλοντικών εγκρίσεων ώστε να σταματήσουν τα παράνομα έργα και η καταστροφή.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες σας.

Για την Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ