Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημαντική απόφαση από την Νομαρχία Χανίων, για το Αποπηγάδι.


ΣΤΕΛΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
“Για μια ακόμα φορά δικαιώθηκαν οι κάτοικοι της Σπίνας, των Φλωρίων, των Παλαιών Ρουμάτων και του Σέμπρωνα στο Αποπηγάδι.
Η Νομαρχία Χανίων προχώρησε σε διακοπή των οικοδομικών εργασιών, που γίνονται στη «Στρογγυλή Κορυφή» στο Αποπηγάδι, διότι οι άδειες που εκδόθηκαν δεν είναι νόμιμες μετά την προσωρινή διαταγή διακοπής εργασιών του ΣΤΕ στις 5/5/2010”.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος Καντάνου Στέλλα Αλφιέρη και προσθέτει:
“Ζητούμε από τον περιφερειάρχη να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και να ακυρώσει όλες τις άδειες εγκατάστασης της εταιρείας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους, για τις συλλήψεις και τον διασυρμό τους στα δικαστήρια, προκειμένου να επιβάλλει, το διάτρητο νομικά, όπως αποδεικνύεται, «δίκαιο» της εταιρείας. Για άλλη μια φορά ζητούμε από την πολιτεία να σταματήσει τα έργα μεγαθήρια στο Αποπηγάδι και να επιστρέψει τις περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους”.

"Χ.Ν." 28/06/2010

Προσωρινή διαταγή εργασιών στο Αποπηγάδι από το ΣΤΕΠροσωρινή διαταγή εργασιών στο Αποπηγάδι από το ΣΤΕ, υπέγραψε σήμερα 5 Μαΐου ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με την διαταγή αυτή, η εταιρεία "Αιολική Μουσούρων" θα πρέπει να διακόψει άμεσα κάθε εργασία της στο Αποπηγάδι, μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών, επί της εκκρεμούσης αίτησης αναστολών.
Η απόφαση κρίνεται πολύ θετική και συνιστά το πρώτο, ίσως και καθοριστικό βήμα, για την θετική έκβαση και δικαίωση της προσφυγής των κατοίκων στο ΣΤΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ