Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινητοποιήση την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί,

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΠΙΝΑΣ:

Κινητοποιήσεις για το αιολικό πάρκο

Στο οριστικό κλείσιμο του δρόμου που έχει ανοιχθεί στη Σπίνα για την κατασκευή αιολικού πάρκου προχωρούν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σπίνας σε χθεσινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «ανακαλύπτοντας καθημερινά το μέγεθος της εξαπάτησης που έχει γίνει εις βάρος της Σπίνας και των όμορων χωριών, και των κατοίκων τους, δηλώνουν και συνυπογράφουν την οριστική - τελεσίδικη και αμετάκλητη πρόταση τους. Μια πρόταση ξεκάθαρη που δεν αφήνει καμιά “σκιά” σ' όσους αμφισβητούν τον δίκαιο αγώνα μας».
Ειδικότερα, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας σημειώνει τα εξής:
• «Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να υψωθεί κανένας σβούρος (ανεμογεννήτρια) στο Αποπηγάδι. Μέχρι την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στη Σπινιώτικη γη δεν πρέπει να υπάρχει κανένα μηχάνημα, κανένα σπιτάκι ή παράπηγμα, κανένας φύλακας.
• Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. καλούμε όλους τους Σπινιώτες όπου και αν βρίσκονται, καλούμε τους κατοίκους όλων των όμορων και θιγόμενων χωριών, καλούμε όλους τους Χανιώτες που περπάτησαν, κυνήγησαν και αγάπησαν τη Σπίνα και τους κατοίκους της. Θα ανταμώσουμε στα μεσόστρατα για Σπίνα, στο σημείο που ξεκινά ο δρόμος για το Αποπηγάδι:
α) Για να κλείσουμε άπαξ διά παντός τον δρόμο -Δούρειο ίππο- που ανοίχτηκε από τις επίδοξες νεόπλουτες εταιρείες προς το Αποπηγάδι.
β) Για να δώσουμε όλοι μαζί όρκο τιμής ότι αυτός ο τόπος δεν παραχωρείται, δεν νοικιάζεται σε κανένα. Ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελεύθερος και Αδούλωτος.
Τέλος όλοι εμείς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατοίκων Σπίνας καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερο ότι χωρίς αγώνα, το τέλος μας πλησιάζει. Αν είναι όμως να πουληθούμε και να διωχτούμε από τον τόπο που γεννηθήκαμε και αγαπήσαμε, θα μας ακολουθήσουν κι άλλοι.
Η Σπίνα θα γίνει το νέο “Αρκάδι”. Γιατί σ' αυτήν υπάρχουν ακόμα “Γιαμπουδάκηδες” που θα γράψουν ιστορία. Την Κυριακή 18 Γενάρη ξεκινά ο δύσκολος, ο άνισος, αλλά αληθινός αγώνας μας», καταλήγει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σπίνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΠΠΕΝΚ για τα γεγονότα στο λιμάνι Καρύστου της 3 - 5 - 2018

Την Πέμπτη 3 Μαϊου του 2018 συγκεντρωμένοι Καρυστινοι πολίτες και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων Καρύστου  ( Αγροτοκτηνοτρόφοι, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορικός Σύλλογος, Μελισσοκομικός Σύλλογος κ.α.) όπως και του Συλλόγου για την Προστασία Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστιας ( ΣΠΠΕΝΚ) σταμάτησαν πλοίο που είχε σκοπό να εκφορτώσει ανεμογεννήτριες  στο λιμάνι της Καρύστου .  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Καρύστου, περίμεναν από τις 4.30 πρωινή ώρα στην περιοχή της πλατφόρμας  του λιμανιού το πλοίο με το όνομα Ειρήνη Κ.  Οι παρόντες λιμενικοί αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ( πλέον των 200 ατόμων) που σχηματίζοντας αδιαπέραστο μέτωπο εμπόδισε το πλοίο να προσαράξει και αναγκάστηκε να περιμένει αρόδο αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει οτι θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας.  Οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποφάσισαν να περιφρουρούν το λιμάνι σε σταθερή βάση και σε συγκεκριμένες βάρδιες προς απ…

Τα αιολικά λόμπυ, ποιοι άραγε τα στηρίζουν;

Οι θυγατρικές της EDF EN HELLAS S.A., οι χρηματοδοτήσεις πολλών εκ. € και η Κτίστωρ ΑΤΕ